Hoppa till textinnehållet

Bankvarvet

Nederdelen på springande ben

Bankvarvet är ett motionslopp för alla, där tiden inte är det viktigaste, utan där gemenskap och motionsglädje får stå i fokus och där energi och bättre kondition blir vinsten.

 

Som sparbank drivs vi av tanken av att ge något tillbaka till den region där vi är verksamma. Och eftersom vi också tror på fysisk aktivitet och hållbarhet bjuder vi in till ett motionslopp som vi räknar med ska bli en återkommande tradition.

Loppet hade premiär 2019 och det blev en succé. Då promenerade, lufsade, skuttade eller sprang 393 motionärer fem kilometer genom Kisa samhälle, på egen hand eller tillsammans med kompisarna, arbetskamraterna eller grannarna. Dessutom sprang cirka 1 700 elever loppet på ett eller annat vis. Innan loppet och längs banan bjöds det på musik och hejarop och kvällen avslutades med en konsert med Frallan och hans band!

 

Bankvaravet 2020 blir Bankvarvsveckan 2020. Under hela vecka 37 kan den som vill genomföra loppet den dag och tid som passar, och självklart i sin egen takt. Loppet är 5 kilometer och kan genomföras i Både Kisa och Österbymo.

 

Mer information om Bankvarvet och Bankvarvsveckan 2020 hittar du på bankvarvet.se.

Orangea löparskor

Pepp med Carolina Klüft

Den 11-12 mars 2020 var Carolina Klüft i Österbymo och Kisa för att inspirera barn och ungdomar till rörelse och för att förmedla vikten av att vuxna peppar sina barn och ungdomar att röra på sig.

 

Se filmen med vår intervju av Karolina.